İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Altınşehir Ortaokulu

Ekm

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz Kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz".

Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve asil milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun..

Ekm

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Veli Akademileri kapsamında okulumuzda pandemi kurallarına uygun olarak Altınşehir Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Büşra GÖKSAL tarafından gerçekleştirilen ''Aile Ahlakı ve Çocuklukta Ahlaki Gelişim '' konulu seminerimiz velilerimizin değerli katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

AİLE AHLAKI VE ÇOCUKTA AHLAKİ GELİŞİM

Ahlak nedir ahlaklı kişilerden beklenen iyi davranış kalıpları nelerdir gibi kavramların üzerinde durularak dürüstlük, samimiyet, adil olmak, saygılı ve alçak gönüllü olmak gibi kişilik özelliklerinden bahsedildi. Bu kişilik özeliklerini kazanabileceğimiz toplumun en temel yapı taşı olan aile faktörünün etkisi anlatıldı. Ahlaki değerlerin dil öğrenmek gibi küçük yaşlarda çok daha kolay kazanabileceği vurgusu yapıldı. Ailede çocuğun ahlak eğitimindeki ilkelerinden olan birinci temel ilke iyi bir iletişim ortamı oluşturmanın önemi konuşuldu. Bu iyi iletişim ortamının nasıl sağlanacağı ve özelliklerinin neler olduğu detaylandırıldı. Ahlak eğitiminin doğum anından itibaren başladığı bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılayarak bunun temellerini oluşturduğumuzdan bahsedildi. Çocuğun ahlak gelişimi oluşturulurken dengeli bir disiplin sahibi olmanın önemi vurgulandı. Disiplin ve ceza kavramlarının ayrımı yapıldı. Ödül ve cezanın yerinde kullanılması gerektiği, ödül türleri ve ceza türlerinin neler olduğu açıklandı. Ahlaki davranışların oluşturulmasında en temel ilkelerden olan çocuğa olumlu örnek model olunması bu bağlamda çocukların söyleneni değil yapılanı yaptığı gerçeği anlatıldı. Bu davranışlar kazandırılırken aile bireylerinin, anne ve babanın kendi aralarında söz birliği ve tutarlılığının ne derece önem arz ettiği belirtilerek öğrencilerimizin tüm ahlaki gelişimi için okul, aile işbirliğinin gücü vurgulandı.